Malzemeler:
3 Yumurta
2 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvıyağ (bardağın yarısı eritilmiş margarin olabilir tercihe göre)
1 Su bardağı sıvıyağ (bardağın yarısı eritilmiş margarin olabilir tercihe göre)
3 Yemek kaşığı kakao
2 Su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket çikolata sos
Yapılışı:
İlk önce malzemeleri hazırlıyor ve fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz daha sonra hızlı bir şekilde yumurta ve toz şekeri, şeker eriyene dek çırpıyoruz, diğer sıvıları ekleyip tekrar çırpıyoruz, kuru malzemeleri eleyip karışıma ekliyoruz iyice özleşene dek çırpıyor ve tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba döküyoruz. Kek Hamurumuzu fırına verip yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. Kekimizin piştiğinden emin olunca fırından çıkarıp 5 dakika bekledikten sonra kalıptan çıkarmadan dilimliyoruz ve arzuya göre bir çay bardağı kadar vişne suyu,süt veya başka arzu ettiğiniz bir sıvıyla ıslatabilirsiniz, ama size kalmış normalde tarifte böyle birşey yok ama ben vişneye bayıldığım için vişne reçelimin suyundan gezdiriyorum kekim sıcakken, çekiyor içine enfes oluyor. ıslatmak istemiyorsanız direk çikolata sosumuzu döküyoruz. vişne taneleri veya çeşitli şekerlemelerle süsleyebilirsiniz.... afiyet olsuuunnnn.......
1 paket çikolata sos
Yapılışı:
İlk önce malzemeleri hazırlıyor ve fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz daha sonra hızlı bir şekilde yumurta ve toz şekeri, şeker eriyene dek çırpıyoruz, diğer sıvıları ekleyip tekrar çırpıyoruz, kuru malzemeleri eleyip karışıma ekliyoruz iyice özleşene dek çırpıyor ve tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba döküyoruz. Kek Hamurumuzu fırına verip yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. Kekimizin piştiğinden emin olunca fırından çıkarıp 5 dakika bekledikten sonra kalıptan çıkarmadan dilimliyoruz ve arzuya göre bir çay bardağı kadar vişne suyu,süt veya başka arzu ettiğiniz bir sıvıyla ıslatabilirsiniz, ama size kalmış normalde tarifte böyle birşey yok ama ben vişneye bayıldığım için vişne reçelimin suyundan gezdiriyorum kekim sıcakken, çekiyor içine enfes oluyor. ıslatmak istemiyorsanız direk çikolata sosumuzu döküyoruz. vişne taneleri veya çeşitli şekerlemelerle süsleyebilirsiniz.... afiyet olsuuunnnn.......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder