17 Mart 2013 Pazar

Teyzemin Brownisi


Merhaba KuRabiacanlarım :) tarif defterime Teyzemin Brownisi diye başlık attığım brownimi sizlerle de aynı isimle paylaşmak istedim, çünkü beynim otomatik olarak alışmış defterde bu isimde aramaya tarifi, şimdi de gayri ihtiyari bir şekilde çıktı klavyeden :) bu tarifi en çok çember kelepçeli kalıbıma tam denk geldiği için seviyorum, kek hamuru biraz fazla olsa ortası pişmiyor, biraz az olsa incecik kalıyor, ama bu ölçü enfes sunumlar yapabileceğiniz şekilde kabartıyor kekimizi. bu saatte lafı pek uzatmayayım diyorum, aslında çok yazasım var ama saat ilerlerse yayınlama şansım olmayabilir klavyeye başım düşüp horuldamaya başlayacağımdan :) şimdiden hepinize iyi geceler...

Malzemeler:
3 Yumurta
2 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvıyağ (bardağın yarısı eritilmiş margarin olabilir tercihe göre)
3 Yemek kaşığı kakao
2 Su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket çikolata sos


Yapılışı:
İlk önce malzemeleri hazırlıyor ve fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz daha sonra hızlı bir şekilde yumurta ve toz şekeri, şeker eriyene dek çırpıyoruz, diğer sıvıları ekleyip tekrar çırpıyoruz, kuru malzemeleri eleyip karışıma ekliyoruz iyice özleşene dek çırpıyor ve tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba döküyoruz. Kek Hamurumuzu fırına verip yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. Kekimizin piştiğinden emin olunca fırından çıkarıp 5 dakika bekledikten sonra kalıptan çıkarmadan dilimliyoruz ve arzuya göre bir çay bardağı kadar vişne suyu,süt veya başka arzu ettiğiniz bir sıvıyla ıslatabilirsiniz, ama size kalmış normalde tarifte böyle birşey yok ama ben vişneye bayıldığım için vişne reçelimin suyundan gezdiriyorum kekim sıcakken, çekiyor içine enfes oluyor. ıslatmak istemiyorsanız direk çikolata sosumuzu döküyoruz. vişne taneleri veya çeşitli şekerlemelerle süsleyebilirsiniz.... afiyet olsuuunnnn.......






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder