23 Ocak 2013 Çarşamba


Hayırlı Kandiller

 Hem Kandilinizi Tebrik etmek hem de hala yapmadıysanız hemen kolayca yapabileceğinizi düşündüğüm tarifimi paylaşmak için uzun zamandır yazamadığım bloğumla kavuştum :)
Uzun zamandır yazmaya fırsat bulamıyordum, bahanem çok aslında ama hepsi de haklı bahaneler...
en büyük sebebim boynumu sabit tutamıyor oluşum, bilgisayar başında durmaktan mı yoksa tek bir kurabiyeyi süsleyebilmek için üzerinde 45 dakika hiç kalkmadan çalışmamdan mı oldu bilemiyorum, hayatımda ilk kez yaşadığım feci bir boyun ağrısına maruz kaldım... Evet bazen geliyor tek bir model yapıyorum ama oldukça uğraştırıcı olabiliyor ayrıntıları, iş aşkı yok mu, işte beni buna katlandıran o :)
Şükürler olsun ki Kandil heyecanından bugün daha iyi hissediyorum kendimi. Birkaç gün birşeyler pişirip, süsleyip fotoğraflayamamanın sıkıntısını çok yaşadım, bugün artık Kandil Simiti yapabilmek için ağrılarımı dinlememeye karar verdim, ben dinlemeyince onlar da seslerini kesti diyebilirim :)
Enfes bir Kandil simiti tarifim var, tarifimi yemekvakti bloğundan aldım, komşularıma ve aileme kandil bahanesiyle sunacağım. Sizlere de resimlerini ve tarifi armağan ediyorum...
Tüm iyi dileklerimizin bu güzel gün vesilesiyle gerçekleşmesi, bu gece diğer tüm gecelerden farklı olarak Allaha daha çok yaklaşmamız ve yaradılışımızın asıl gayesini kavrayabilmemiz duasıyla...

Kandil Simiti
Malzemeler:
  • 250 gr margarin
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3,5-4 su bardağı kadar un
  • Susam
    Ele yapışmayacak şekilde yoğurduğunuz hamurunuza istediğiniz şekli verip ilk olarak ayırdığınız yumurtanızın akına daha sonra da susama bandırıp tepsinize dizin. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınınızda kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun kıyır kıyır oldu simitleriniz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder